… ve Valentine’s Day!

Her bayram / kutlamanın kendine göre farklı stresli anları oluyor: kimisinde tüm ailenin toplanması, kimisinde artık hayatında olmayan birini özlemek, kimisi de iş ile ilgili olabiliyor. Ama nedense Sevgililer Gününün kendine has farklı stresleri oluyor - yalnız mısın, yoksa hayatında birileri var mı, her şeyin ötesinde bu önemli mi bile?

Günümüzde ister Sevgililer Gününü kutla ister kutlama, bir şekilde hayatına dahil olunca bari sende dahil olup eğlenmene bak derim. Bu noktadan başlayarak bende Sevgililer Gününde neler yapılabilir diye bir kaç öneri paylaşmak istedim. 

Şimdi diyelim ki hayatında özel biri var, ve ikinizde birbirinize bu güzel günde ekstra bir romantikleşmeyi  planlıyorsunuz - bu noktada derim ki haydi bir adım öteye gidip birbirinize güzel bir sürpriz yapın! Diyelim ki yemek için güzel, loş ışıklandırılmış, ikinizinde keyif aldığı bir mekanda rezervasyonun var (veya en kısa zamanda bir rezervasyon oluşturmayı planlıyorsun), ben olsam yemek sonrasında güzel Boğaz manzaraları bir otelde rezervasyon yapıp diğer kişiye sürpriz yaparım. Ne de olsa İstanbul’da birbirinden güzel lokasyonlarda farklı temalı oteller var. Spontan ve sürpriz sayesinde unutulmaz bir akşam yaşayabilirsiniz (inan güzel bir deneyimin hediyeden daha güzel anısı oluyor). Hatta daha uzun olsun, daha planlı-programlı olsun diyorsan hafta sonu kaçamak yapmak için ideal olacaktır! İster sıcak bir yere gidip güneşin tadını çıkarın, ister şömineyi yakacak daha soğuk / dağ havasının olacağı bir yere gidin derim! Mühim olan çift olarak eğlenip, güzel vakit geçirmek!

Veya diyelim ki bekarsın ve hayatında özel birisi yok - ay hayatımda niye birisi yok diye yakınmak yerine arkadaşlarla bir araya gelip birbirinizi kutlamak daha pozitif olmaz mı! Netflix’in yeni çıkan The Tinder Swindler’dan birşey öğrendiysek bence bekar olmak toksik bir ilişkide olmaktan kat-kat daha iyi. Öncelikle kendini sev ve bunu kutla. Sonrasında en sevdiklerinle evde geçireceğiniz güzel bir akşam organize edin. Biraz oyun (bu aralar bizim grup Jenga bağımlısı oldu diyebilirim), biraz dışardan yemek siparişi ve bol bol şarap sonunda inan ‘şöyle-böyle’ birisi ile akşam yemeği yemekten çok daha eğlenceli geçecektir (ve sende kendini daha iyi hissedeceksin dir). 

Son olarak ta ister bekar ol, ister hayatında özel birisi olsun, tanımadığın birisine yardım etmek en güzel hediye olabilir. Mesela ben bu sene gönüllü olarak bir kuruma yardıma gitmeyi planlıyorum. Hangi konu senin dikkatini çekiyorsa, veya hangi konu hakkında tutkulu isen - LÖSEV, HAYTAP, Darüşşafaka vs. birini seçip kurum ile kontağa geçebilirsiniz. Hangi kurumu seçersen seç bence oraya ayıracağın zaman bir başkası için o kadar değerli olacak ki - kelimeler yetmeyecektir. 

Şimdi tabikide Sevgililer Gününe gelene kadar gündem ve dünyamız o kadar dolu ki - sıra bir buna mı geldi diyor insan kimi zaman. Ama bu süreçlerde ben etki yaratabileceğim konulara yönelmeyi tercih ediyorum - yoksa tüm negatiflikler arasında hepimiz kayboluruz. Ne olursa olsun derken her şeyden önce kendini sevmeyi sakın atlama!


Every holiday brings with it, it’s own stress points. For some it’s family gatherings, others you’re missing someone who is no longer with you, or some it’s work related (where you can’t get the time off). But somehow Valentine’s Day has its own stressors - are you single, are you with someone, does it even matter?

But in the world that we live in, whether you care about Valentine’s Day or not, somehow you’re always confronted with it - so you might as well make the best of it. With this in mind I wanted to share some ideas for how you can spend Valentine’s Day that make it seem a bit less stressful and a bit more fun.

Let’s say that you’re one of those people who has a significant other and you’re both ready to shower each other with love - why not go the extra mile and rather than schedule a romantic dinner make a portion of the night a surprise! Sure you’ve already made your reservations (or are planning to) at a lovely, dimly lit romantic locale that you both love or can’t wait to try, but with so many amazing locations throughout İstanbul, why not make it a staycation and surprise your significant other with a night stay at a room with a view?! The touch of spontaneity and surprise will go a long way to making a memorable evening (or weekend). If you’re the type that likes a bit more fore planning, why not a weekend of it and go on mini vacation (be it somewhere warm, or be it somewhere you have to light up the fireplace). 

Then let’s say you’re single on Valentine’s Day, rather than rush to have a date why not celebrate being you and gather together as friends! Let’s face it, even though we all want that special someone in our lives, it’s better to be single than being in a toxic relationship (have you watched Netflix’s The Tinder Swindler). So with that in mind, through a singles party at home! Gather those who are near & dear to your heart and celebrate your love for each other. Trust me a fun game night with friends with plenty of take-out and wine will be a lot more fun than a quasi-date with someone you just met. 

Finally, whatever your dating status may be, why not do something that gives love to someone you don’t even know. This year I’m looking forward to volunteering as a Valentine’s Day activity. So pick an organization that you’re passionate about - animal rescue, cancer, kids, homeless and volunteer for them (even if for a day). I imagine that your one day spent there will touch someone immeasurably beyond worlds and make them feel loved. 

Sure there are many larger things to worry about in our day-to-day lives than Valentine’s Day but sometimes it helps to focus on what you can affect and work on that rather than focus on all the negative things out there. But before anything else, remember to love yourself first & foremost!

Previous
Previous

Trying New Things

Next
Next

A little Self-Love