A little Self-Love

Şubat ayı ne kadar kısa bir ay olsada aslında baya dolu oluyor - ne de olsa ayın birini Lunar Yeni Sene ile başlatıp, arada Sevgililer Günü olup, eh birde sonlara doğru artık bahar geliyor mu diye insan umutlanırken baya dolu dolu yaşadığımız bir ay oluyor. Tabikide bu kadar dolu bir kaç hafta geçirmeyi planlarken insan kimi zaman kendini o yoğunluğa kaptırabiliyor - belki kendin için bir-iki hedeflerin vardı, onlar olacak mı olmayacak mı diye düşünürken insan geriliyor. Eh tabikide birde Sevgililer Günü olunca sevgilin olsa başka türlü olmasa başka türlü insan zaten ayrıca geriliyor. Kısa ve sevgi dolu bir ay derken bende kendime biraz zaman ayırıp, biraz ‘self-love’ uygulamayı planlıyorum. Ne de olsa hayatımızdaki en önemli ilişkilerden biri kendimizle olan değil midir? Bu konseptten yola çıkarak biraz öz şefkat için tüyolarımı paylaşmak istedim.

Öncelikle kendini dinle - kendini nasıl hissediyorsun? Kendini huzursuz, yerinde duramayan, veya biraz soğuk ve kapalı havaların verdiği bir düşüklük mü hissediyorsun? Bunu belirledikten sonra kendine bunu hissetmeye zaman ver (ne de olsa duygularımızı bastırarak bir yere gidemiyoruz). Ama sonrasında bunları geride bırak ki ilerleyebilesin. 

Sonrasında sana ne iyi geliyorsa ona odaklan. Sosyalleşmek mi sana iyi gidiyor, haydi topla arkadaşlarını birbirinden güzel planlar yapın (ister bir hafta sonu kayak kaçamağı ister evde pizza & oyun gecesi). Veya aktif olup spor yapmak mı iyi geliyor - haydi sahil yolunda güzel bir koşuya çık veya yeni bir pilates dersi dene. Veya hobilerin kafanı boşaltmakta yardımcı mı oluyor, vaktin oldukça onlara ayır. Mesela bu aralar bana en iyi gelenlerden biri kendimi resme vermek. 

Ama en önemlisi negatif düşüncelerden uzak durmaya çalış: mesela kendini başkaları ile karşılaştırma (biliyorum söylemesi uygulamasından çok daha kolay ama), başkalarının senin hakkında düşündükleri önemli değil. Senin değerin hiç bir zaman kilon ile, veya işteki pozisyonun veya birinin sana duyduğu hisler ile ölçülemez. Kendine her zaman güven, çevreni sana iyi gelen insanlar ile doldur ve ufak anlardan zevk almaya bak. İnan bunlar sana çok daha iyi gelecektir. 


February can be social, optimistic and full of love & romance. Especially since this year we started off February with the Lunar New Year (as the year of the tiger), Valentine's Day just around the corner and with the promise of Spring slowly creeping in, it promises to be quite the full month. But with all of the happenings, we can sometimes feel a bit off kelter: maybe you have certain personal deadlines, a timeline for yourself - and let’s face it Valentine’s Day is stressful in and of itself: whether you’re with someone or single. 

Faced with the trepidatious arrival of February I decided to set some time and space for myself. A chance to get back intune with myself and practice a little self-love: because isn’t the most important relationship you have is with yourself first & foremost. So here are some of my tips to help practice a bit of self-love and self-care because we all need it. 

First and foremost listen to yourself - how do you feel? Do you feel restless, or a bit down with the winter blues? And once you have that, allow yourself to feel it: give yourself the time and privilege to feel through yourself and let it go to move on (whatever it is).

Do what feels good. Does it make you feel better to be out and about and socialize - then go ahead. Does it feel good to go on a 5-mile run or a good Pilates workout, then by all means make sure to carve out some time for that. Or does focusing on a hobby have a way of centering you and clearing your mind: this is definitely something that helps me. 

But most of all try not to focus on the negative: comparing yourself to others, worrying about other people’s opinions (which I know are easier said than done but try). Remember that how you value yourself isn’t measured in your weight, your job title or by someone else’s feelings for you. Trust yourself, surround yourself with people that bring you joy (not stress) and enjoy the little moments that give you pleasure.

Previous
Previous

… ve Valentine’s Day!

Next
Next

Winter Style