Changing things up a bit

IMG_7021.JPG

Değişen sezonlardan mıdır, yoksa yaklaşan doğum günüm mü, yoksa neredeyse 2-senelik COVID karantinasından sonra mıdır ama biraz risk alıp, farklı bir şeyler yapasım var. Her ne kadar sapına kadar Başak burcu olsamda, risk almanın ve daha önce yapmadığın bir şeyi yapmak insanı inanılmaz özgürleştiriyor bence.

Geçtiğimiz hafta sonu, üye olduğum gym (ShapeClub), Tekirdağ’da günübirlik yamaç paraşütü etkinliği düzenledi. Yamaç paraşütü yapmaya gidiyorum deyince çoğu arkadaşlar bana biraz delirmişim gibi baksada ben heyecanlıydım. Daha önce böyle extreme bir sport alışkanlığım olmasada (ne bungee jumping, ne uçaktan paraşütle atlama vs) ve her ne dağ kenarında koşarak neredeyse yamaçtan atlama fikri dizlerimin bağını çözüyormuş gibi olsada farklı bir deneyim dedim ve denemeye karar verdin. Büyük bir ihtimalle havalandıktan sonra uçarken ki o hissiyat paha biçilemez diye tahmin ediyorum.

Bende bu gazla ismimi yazdırdım, paramı ödedim ve Pazar sabahı 07:00’de otobüse bindim! Bir sürü yeni insanla tanıştım ve çok keyifli bir Pazar günü geçirdim. 11:00 gibi Uçmakdere’ye geldik ki rüzgarın yamaç paraşütü için çok şiddetli olduğunu öğrendik. Ama hemen otobüse binip İstanbul’a dönmek yerine hocalar bize heyecan dolu bir Pazar günü yaşatmak için ellerinden geleni yaptılar. Önce ATV turuna baktık - ama maalesef tüm katılımcılara yetecek kadar araç olmadığını öğrenince C-planına geçmek zorunda kaldık. Bizde ne yapalım Barbare Bağlarına yemek ve şarap tadımına gittik. Giderken bir an ‘şimdi gidince şarap bitmiş demesinler’ diye düşünmedim değil - ne de olsa sanki üzerimizde bir kara bulut varmış gibi gelmeye başlamıştı. Ama Barbare o kadar iyi geldi ki - yemekler lezzetliydi, ortam çok keyifliydi ve en önemlisi bol bol şarap vardı. 

Gün sonunda yeni bir şey yaptım mı - yaptım! Daha önce ne Barbare Bağlarına ne de Tekirdağ’a gitmiştim. Doğrusunu söylemek gerekirse her ne kadar ne orijinal plan ne de b-planı işlesede bu hayat değil mi! Kimi zaman her şeyi planlarız, tüm olasılıkları düşünürüz, ama öyle bir olurki kontrolünün dışındaki her şey bir anda planladığın gibi ilerlemez - ve bu noktada yapabileceğin tek şey derin bir nefes alıp let-it-go, esnek ol ve yeri geldiğinde bol bol şarabını iç!


Maybe it’s the changing season, maybe it’s my upcoming birthday, or maybe it’s coming up for air after nearly 2 years of COVID lockdowns, but I am looking to change things up and taking some risks. Since I’m a Virgo (through and through) I like taking risks where I know the outcomes, but there is something freeing up taking a risk and trying something for the first time.

This past weekend, my gym was organizing a day trip for paragliding in Tekirdag. Most people who heard that I was going to go paragliding were astonished that I would do something that adrenaline filled, and maybe a little extreme for me. But I was really excited - I have never done anything like that before - no bungee jumping, no skydiving experience whatsoever. Sure the idea of running downhill and then practically jumping off a cliff is nerve wracking but I was calm and determined to try something new - and the feeling of flying in the air is probably one of the best feelings in the world. 

So I went on the trip, met a bunch of new people and had an amazing Sunday. Now ironically due to extreme strong winds we couldn’t paraglide. Rather than getting back on the bus and coming back to the city the organizers were determined that we have an adrenaline filled day, so they started researching for off-road activities. Then, unfortunately, there weren’t enough vehicles for everyone, so we had to come up with Plan-C: going to a local vineyard Barbare. Quite the change from paragliding to wine-tasting. Granted I did think, for a split-second,  they might run out of wine by the time we got there (especially since it felt like the day was doomed) but everything was perfect. The food was amazing, the wine was free-flowing, and the vineyards were really calming. 

At the end of the day, I did do something new - I had never been to Barbare, nor gone to Tekirday but I can now say that I’ve done both. To be honest, although the original plan didn’t pan out, nor plan-b but isn’t that life; you make your plans, you prepare for everything but sometimes things just don’t go as planned against all of your wishes. So all you can do is learn to let-go, be flexible and enjoy the moment, and drink the wine! 

Previous
Previous

Haydi bir yerlere kaçalım…

Next
Next

Gearing up for Fall