Holiday Spirit - Home Edition

Ağacını kurdun, hediyelerini de almaya başladın, sıra artık ev içinde ufak dokunuşlarla yılbaşı ruhunu tamamlamakta. Ağaç yetmez mi diye düşünüyor olabilirsin ama aslında bir iki ufak aksesuar ile yaşam ortamını o kadar güzel değiştirebilirsin ki - neden yarım kalsın. Mesela kapına güzel bir çelenk asmak olabilir, ev içinde küçük ama güzel ışık saçan mumlukları serpiştirmek, kanepe üzerindeki battaniyeyi kürk görünümlü bir battaniye ile değiştirmek kadar ufak dokunuşlar yapabilirsin. 

Mesela bu sezon merkürize mumluklara ve altın görünümlü şamdanlar ile krem rengi uzun masa mumlara bayılıyorum. Çok abartılı durmadan eve şık bir görüntü eklediklerini düşünüyorum. Eh tabii birde Zara Home’un Gingerbread kokulu mumlarını yakmadan Yılbaşı sezonu diyebilir miyiz ki. İnsanların neden her Aralık ayında bol bol stokladıklarını çok iyi anlıyorum - her sene inanılmaz kokuyorlar!

Birde Aralık oldumu her yerde kokina bulabiliyorsun! Amerika’da mistletoe ve holly varken bizdede kokinalar var! Eve yılbaşı havasını getirmek için, bir demek kokina ve güzel bir vazo resmen tek ihtiyacın olan dekoratif aksesuar diyebiliriz bence.

Tabii birde kapına güzel bir yılbaşı çelengi takmadan hiç olur mu. Sene boyunca sezona uygun çelenkleri severim ama özellikle yılbaşı sezonu için her zaman ağaçla beraber ilk astığım dekoratif dokunuş diyebilirim. İster gerçek bitki ile yapılmış, ister yapay, ister ışıklı ister ışıksız - binbir tane güzel seçenekler var….

Son olarak ta ev çapında ekleyebileceğin küçük dekoratif aksesuarlar - IKEA’nın geyiklerinden, minyatür ağaçlara kadar, bu güzel sezonda kendin yansıtmak için bin-bir opsiyonun var!


Time to imbue your home with the holiday spirit!

Now that you’ve set up your tree, thinking about getting all the right presents, it’s time to imbue your living space with the holiday spirit. You might be thinking, well I have a tree (or menorah) isn’t that enough? It can be but why not really transform your space with just a few small touches. It could be as simple as adding a wreath to your door, or garland across a mantlepiece, pulling out a bunch of small votive holders and lighting up your candles when the sun goes down, or switching out your throw blanket so that it’s truly cozy. 

This season I love these mercurized votives and gold candle holders with cream colored long tapers. I think it adds a touch of understated glamour while adding a cozy feel. And it wouldn’t be the holidays without Zara Home’s Gingerbread scented candle collection. I totally get why people buy these in bulk around the holidays: they make your house smell absolutely heavenly!

I love that you can find butcher’s bloom everywhere around the holidays. It’s our version of mistletoe/holly here in Turkey. All it needs is a great vase and you’ve got the holiday spirit in your corner. 

I believe your door should always be dressed with a little wreath year round, but especially around the holidays there are so many options. Whether you want real greenery, or faux one, with fairy lights or no lights, here are a few of my favorites. 

Finally there are the small decorative accents that you use around the house… I love that they add a bit of character and allow you to bring out your whimsical side. 

Previous
Previous

Holiday Cookies!

Next
Next

2021 Holiday Gift Guide