Karantina Hayatı

IMG_2450.JPG

Bayram tatilinde acaba bir yerlere gitmeyi deneyelim mi derken karantina sürecine girmek ufak bir şok oldu ama herkesin sağlığı için yapılması ne gerekiyorsa yapmak lazım. Tabii ki bu süreç kolay olacak anlamına gelmiyor. Kimi zaman 2-3 günlük hafta sonu karantinası fazla gelince 17 gün nasıl geçer diye düşünmedim değilim. 

Her ne kadar kendi sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı yerinde olduğu için şükrediyorum da hiç bitmeyecekmiş gibi gelen karantina larda bizi (ve ruhsal sağlığımızı) kurtaracak bir şeyler aramıyor değilim. Bu önümüzdeki iki hafta boyunca vakit geçirip, kendimizi iyi hissettirecek bir kaç öneri paylaşmak istedim.

Bir fitness routine oluşturmak. Evde herhangi bir spor ekipmanı veya koşu bandı yoksa yinede hareket etmek için mahalle arasında ufak çaplı yürüyüşler ve YouTube üzerinden birkaç pilates dersi ile bu problemi çözmek çok kolay. Ben kendimi zorlamadan ama hareketsiz kalmamak için bir gün yürüyorsam ertesi gün pilates yaparak aktif kalmaya çalışacağım. 

Bir hobi sahibi olmak. Resim, el-işi, müzik gibi aktiviteler kafamı boşaltmak ve rahatlamak için bana çok iyi geliyor. Herhangi bir müzik kabiliyetin veya hobin varsa ona odaklanmak için tam vakti. Benim kendime kurduğum hedefim paint-by-numbers projemi en azından yarılamak.

Mutfağa gir. Biliyorum, sonra bulaşık kaldırması var ama yeni bir kaç tarif denemek veya kreatif haftalık menü geliştirmek için güzel bir olasılık bence. En kötü ihtimal YemekSepeti var ama bir daha ne zaman bu kadar evde oturacağız.

Maraton - ama televizyon maratonu! İlk karantinada akşamları kendime zaman ayırıp her akşam farklı bir Marvel Cinematic Universe filmini seyretmiştim. İster sevdiğin bir dizi veya film serisi seçip her akşam kendine sinema gecesi yap veya maceracı isen bir çok yeni dizi ve film var Netflix sağolsun.

Ne olursa olsun amaç kendine biraz zaman ayırıp hem bedenen hemde ruhsal sağlığını korumak için kendine şefkatli davranmak.


Life in quarantine

Just as I was thinking about going on a road trip to unwind and kick off the summer season, we’re in the mists of a second nation-wide quarantine in Turkey. While I know that rationally we need this, emotionally it looks like it will be a long 17-day quarantine period.

As grateful as I am to be healthy and for my loved ones to be healthy, sometimes we all need something to help us get over the seemingly never-ending quarantines. So I put together a list of some of the things I’m planning to focus on & do during this time.

Making sure to have a fitness routine. I don’t have a gym or gym equipment at home but I’m trying to go on a neighborhood walk and doing online pilates classes every other day. This way I’m keeping active but I’m not pushing myself. I want to make sure that I can accomplish and maintain a routine without it feeling overwhelming. 

A hobby. Art, crafts, music of any kind helps me clear my head and find my center again. So if you have a hobby or musical skills now would be the perfect time to set aside a little time for that. I’m looking to get half-way done of my new paint-by-numbers project.

Cooking. I know after awhile it gets a bit boring but I’m looking to create weekly menu ideas. Something different and exciting throughout the week with a dessert thrown in there to last me the week.

A marathon - but on TV! During the last quarantine I set aside a time in the evenings and rewatched most of the Marvel Cinematic Universe. So pick something that you love and rewatch a tv show or movie series so that it’s comforting or try out a new series or movies to have something exciting in the evenings.  

The point is try to set aside some time for your overall well being. Do what feels good to you both physically and mentally & above all stay safe and healthy.

Previous
Previous

Favorite Workout Clothes

Next
Next

Mother’s Day Gift Guide