Starting anew!

Yaz başladığından beri maalesef blog’uma yeterli zaman ayıramadım. Son bir kaç aydır, koşturmalardan ötürü günler hızla ve farkına varmadan geçip gitti resmen. Günlerimi sanki kendimden çok başkaları için programladığımı fark ettim. Ve maalesef bu süreçte büyük bir özveriyle kurmaya ve korumaya çalıştığım dengeli hayatım birden bozuldu. 

Düzenli yaptığım spor seanslarım seyrekleşti. Evde hazırladığım dengeli yemekler yerine neredeyse her öğün dışarıdan sipariş vermeye başladım. Hatta su yerine direk kahve ile günlerimi geçirdim diyebilirim. Günlük rutinin dışına bu kadar çıkınca, sağlıklı yaşam tarzından hızla uzaklaştıkça vücudumun dengesi hızla alt üst oldu. Ve daha öncesinde kilolu bir insan olarak o fark etmeden alınan 5 kg’nun ne kadar çabuk 45 kg olup kalıcı olabileceğini çok iyi biliyorum.

Bu blog’da sizler ile samimi, dürüst ve gerçekçi olmaya çalışıyorum, sanki bir dost ile konuşurcasına. Son zamanlarda yaşadığım (kendimce) stresli dönemin bende yarattığı bu değişikliklerden rahatsız olunca bu ayı tekrar sağlıklı ve düzenli yaşantıma döndürmek için fırsat bildim. Bunları planladığım değişiklikleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Hayatımı düzene sokarken tabii ki de higüzelim için daha fazla ve düzenli içerik yaratmak bunun bir parçası.

Yeni bir alışkanlık edinmek için ortalama 30 gün boyunca tekrarlamak gerekiyormuş. Ağustos ayı içinde, ben de bu bilgiden yola çıkarak eski alışkanlıkarıma yeniden alışmak için motivasyonumu yüksek tutmaya çalışacağım. Öncelikle spor programımı eskisi gibi haftanın 2 günü kardio ve 2 gün pilates olacak şekilde yeniden düzenlemek istiyorum. Aynı zamanda yeniden evde sağlıklı yemekler yapmaya başlamak değişimin asıl noktası olacak. Ama en önemlisi bu ay içinde higüzelim için sizlere yararlı olabilecek, eğlendirecek, düzenli içerik yaratmak olmasını istiyorum. Bu içerikleri kurgulamak adına yeni keşiflerde bulunmam, favori mekanlarıma tekrar gidip ilham almam güzel bir başlangıç olacaktır! Bütün bunları sizlerle paylaşmayı çok istiyorum.

Umarım siz de bana bu süreçte eşlik edersiniz, ve belki siz de istediğiniz ama ertelediğiniz bir hedefinize ulaşmak için Ağustos ayını fırsata çevirirsiniz. Hepimize şimdiden bol şans diliyorum!


I know I’ve been a bit absent since the beginning of summer. It’s been a hectic period where it felt like life had gotten away from me. I’ve been going through a time where it felt like I was going through the motions for everyone else but myself. And with that, certain aspects of my life that I had worked really hard to turn into life-long habits fell apart. I stopped having much motivation for things that were the least bit challenging.

I know I always talk about working to create and maintain a balanced lifestyle and I’m guilty of letting that get away from me. It feels like suddenly my regular workouts became sporadic at best, cooking healthy meals became take-out, and water consumption became more coffee consumption. Now you know how much I love coffee, but drinking nearly 2 liters of coffee rather than water per day felt a bit like things got away from me. And like everything else when my healthy lifestyle fell off the wagon, so did my healthy weight stats: and as someone who was obese, I know just how quickly 5 kg becomes 45 kg. 

I always do my best to be as honest and current with you on this blog, so I thought I would mark the beginning of August as a way to get back to where I felt the best about myself. Working to carve out time for myself where I am able to accomplish what I hope to succeed.

Forming a new habit takes about 30 days of repetition: so I’m dedicated this month for that. I want to create a regular workout schedule that combines cardio and strength training for a balanced workout schedule and to get back into shape. I want to start cooking more at home again to create tastes that I love, be it an easy teriyaki chicken with zoodles or vegan protein balls for snacks, or tasty oatmeal for breakfast. In sum, wholesome, healthy and tasty food that nourishes me and my body. And most of all, work on creating content for higüzelim - and this means getting out more, exploring new places, visiting back favorite places that inspire me and create a chance for me to share those experiences with you all. 

So I hope you’ll join me on this journey, and I hope with this I also inspire you to tackle a new habit or help you get back on track for whatever it is that you aspire to.

Previous
Previous

Staying Motivated…

Next
Next

Thank you Mom