Thank you Mom

Bu geçtiğimiz pazar Anneler Günüydü ve herkes gibi bende onun sevdiği şeylere yapmaya çalıştım: sabah erken kalkıp en sevdiği pancake tarifi hazırlayıp keyifli bir kahvaltı yaptık, sonrasında evde güzel sohbetli sakin bir gün geçirdik. Basit zevklerin olduğu basit bir gündü ama kimi zaman bunları yapmak ve yapabilmek bile o kadar iyi geliyor ki, hiç sorgulamaya gerek yok. 

Hepimizin annesi kendimize özel - bizi nasıl güldürüyor, kendimizi nasıl iyi hissettiriyor veya bize göre dünyanın en güzel köftesini hazırlıyor (ki benim annemin köftesi gerçekten çok güzeldir)… Bende bu sene bir anneler günü hediye listesi gibi post yerine annemden öğrendiklerimi ve iyiki yanımdasın demek istedim. 

Bunların en önemlisi herhalde gülmek olacak! Çok basit belki ama onun tükenmeyen pozitifliği bana her zaman en kötü günümde, en içinden çıkamayacağım gibi hissettiğimde beni güldürmesi, ve iyi hissettirmesi kadar kuvvetli bir şey olamaz. Yanımda olup biraz daha sakin ve sabırlı olmamda yardımcı olup gülmemi teşvik etmesi her zaman yardımcı oldu. Ve anneler günü için resim seçmeye çalışırken şunu fark ettim, hep birbirimize bakıp gülüyoruz, en ufak bir günden zevk alıyoruz ve tadını çıkarıyoruz. Bununla beraber hayattan eğlenip yeri geldiğinde bazı şeyleri zorlamadan akışına bırakmayı öğretti. Bu konuda her zaman çok başarılı değilim belki ama elimden geldiği kadar akışına bırakıp gülmeyi tercih ediyorum. 

Bir diğer konu ise hayatta ne yaptığın veya okuldaki notlarından ziyade hayatta mutlu olmak ve nasıl bir insan olduğun çok önemli. Genel olarak mutlu bir insan mısın, başkalarına karşı nazik ve anlayışlı mısın, çünkü bunlar gerçekten daha önemli.

Hayatta hiçbir şeyin yaşı yok. Bazı şeyler daha gençken gerçekleşirken bazı şeyler yaş ilerledikçe de olabiliyor. Belirli bir yaş veya tarihe bağlı değil, olacak şeyler bir şekilde yolunu buluyor. Hani derler ya ‘geç olsunda güç olmasın’ - işte tam da bu.  

Ve belki en önemlisi kendime güvenmem ve biraz deligöz olmak. Kendine inanmayıp biraz deligöz olmasa genç yaşta sıfırdan bir şey yaratamazdı. Ben bu konuda her zaman onun kadar başarılı değilim - bir şey denemeden yüzde yüz yapabileceğimi bilmeyi tercih eden bir insanım ama bu blog ve kariyer değişikliği için kendime inandım ve biraz onun gibi deligöz olup başlamayı seçtim. Bu blogu başlatmak için belli bir beceri veya iş geçmişinden ziyade bir hedef koydum ve bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapıyorum. 

Herşey için çok teşekkürler benim güzel annecim - her zaman yanımda ol ve hep beraber gülelim. İyiki varsın.


As this past Sunday was Mother’s Day, I too took it upon myself to do what she loves - making her favorite pancake breakfast, a chill day at home all together. It was a simple day, but sometimes simple is just what she needs.

Each of our moms is special to us all for whether how she made us laugh or her exact recipe for meatballs.  And with that I wanted this post to be an ode to my mom and the things I learned from her that I try to carry out into the world and all the reasons why I’m thankful to her. 

The most important thing is probably to always laugh! It seems like such a simple thing, but her endless positivity has always helped me whenever I feel down or like there is no end in sight for a bad situation. She always championed me to have patience and most of all laugh because sometimes laughter really is the best medicine and it really does help in the end. And as I was going through all of my childhood photos with my mom, I saw we’re always laughing, so here is to my first best friend and champion - thank you mom. And with laughter, was to have fun and let go. I’m not always very good at this but I’m still learning to let go and let it be. 

She also taught me that it’s not always about what you do or what your grades are but who you are that matters more. Are you happy and content, are you a kind and understanding person - those are much more important in life. 

It’s never too late for anything. Some things happen early on in life and some things take some time. It’s not about the age or it’s not about a deadline, because sometimes, some things take time but they end up working out just perfectly at the end. 

And to trust myself. She never would have been able to create something without believing in herself. I’m a bit more hesitant there - I generally like to know that I can do something before attempting it, but for this blog and this career shift, I choose to believe in myself. It isn’t about skills that I have or the appropriate background, but believing in a dream and working everyday to make that a reality. 

So thank you mom for always being the positive light and supporting me when I need you the most. 

Previous
Previous

Starting anew!

Next
Next

Spring Wardrobe