Tatilde form korumak mı - o da nasıl olucak şimdi?

Screen Shot 2021-07-13 at 12.40.34 PM.png

Tatil planın hazır, sonunda dinlenmeyi, deniz kenarında tüm gün uzanıp canının istediğini yiyip içebileceğin tatilin başlamak üzere - ama peki tüm sene boyunca üzerinde uğraştığın dengeli bir yaşam tarzın ne olacak? Yakın zamana kadar, tatile çıktığımda hiç dert etmediğim bir konuydu ama doğrusunu söylemek gerekirse bir kere ipin ucunu bıraktın mı sonrasında o ipi tutmak o kadar da kolay olmuyor. Onun için sağlıklı yaşam tarzını ‘iş’ haline getirmeden tatilde muhafaza edebilmen için ipuçları paylaşıyorum.

Önceden planını yap! Otelinin veya kaldığın mekanın bir gym’i var mı? Yoksa yakında kullanabileceğin bir gym var mı? Çoğu yazlık mekanlarda birbirinden farklı açık hava grup dersleri oluyor - deniz kenarı yoga, sabah gün doğumu yoga, veya Shapeup’ın megaformer dersleri. Ayrıca çoğu deneme dersleri daha uygun bütçelerde oluyor - hiç belli olmaz, deneyim diye aldığın dersi bir bakarsın bayılırsın ve tatil dönüşü devam etmek istersin. Ama diyelim ki hiç bütçe ayırmam diyorsun, kaldığın yerin yakında yürüme patikaları var mı? Doğa yürüyüşü için ideal bir çözüm olabilir - hemde inanılmaz deniz manzarasına karşı!

Bavuluna mutlaka spor ayakkabılarını eklemeyi sakın unutma (tabikide bir çift şort ve tshirt ile) ve eğer yerin varsa yoga matını da ekle. Eğer yakınlarında hiç şey bulamadın diyelim, YouTube’da o kadar güzel 15-30 dak aralıklarında birbirinden etkili egzersiz videoları var. Benim favorim Sanne Vloet’in egzersiz videoları - hem takip etmesi kolay, ekstra bir ekipmana ihtiyacın yok ve sonrasında hep kendimi çok iyi hissediyorum.

IMG_4488.JPG

Birde ben yaz sıcağı bastırmadan spor yapmasını tercih ettiğim için sabahları biraz daha erken kalkıp, önce aktivitemi yaptıktan sonra doyurucu ve güzel kahvaltı ile sabahları başlamayı tercih ediyordum. Bu şekilde hem güne güzel bir başlangıç yapmış oluyorum hemde günümden yememiş oluyorum. Ayrıca spor yaparak başladığım günlerde kendimi hep daha enerjik ve iyi hissediyordum.

Bir o kadarda gerçekçi olmak lazım - ne de olsa tatildesin. Normal günlük egzersiz programına uymak şart değil, ve tabikide kendini ödüllendireceksin, makarna/pide de yiyeceksin, rakını da içeceksin, dondurmanı da yiyeceksin ama hedef hep bir denge kurup onu muhafaza etmek - ve tabikide bunu yaparken eğlenmek!


How to stay fit while on vacation

You’ve booked your escape from the city and you’re ready to eat & drink your way through your much earned vacation - but what about all of your hard work at being and maintaining a healthy lifestyle? Until recently I used to be one of those people that said why would I worry while on vacation but let's face it, once you let go it’s a bit difficult to rein it back in. Here are a few simple tips to help you maintain your healthy lifestyle without making it work.

Plan ahead! Look online to see if the place you booked has a gym or are there any gyms nearby? Most places offer a variety of outdoor group classes - beach yoga, sunrise yoga, or try new classes like Shapeup’s Megaformer. Most also offer a trial class to see if you like it at reduced rates. You never know, you might try something on vacation that you end up loving afterward. If you don’t want to spend any budget, look to see if there are any walk-ways or hiking trails that you can utilize.

Definitely pack your sneakers and if you have room, a yoga mat. If you can’t find anything near where you’re staying there are amazing YouTube workout videos ranging from 15-30 min effective workouts. My favorite series is by Sanne Vloet - they’re easy to follow and I always feel amazing afterwards. 

Because I like to beat the summer heat, I tried to get up a bit early and do my physical exercise in the morning, followed by a fulfilling breakfast. That way I got a jump-start on my day, without sacrificing any time to hang out with friends or lounge by the sea. Also I always felt way more energized on mornings that I was active. 

But be realistic and try to find a balance - you’re on vacation after all. You don’t have to stick to your normal workout routine, and you will treat yourself (definitely eat the pasta, drink the margarita, eat the ice-cream) but remember it’s always about having a balance and fun.

Previous
Previous

Bayramda İstanbul

Next
Next

Teras Keyfi