Wanderlust in the City

Pandeminin ve düzenli olarak eve kapanmanın neredeyse bir senesi doluyor. Her ne kadar güvenli ve duyarlı olmak için elimden geleni yaparak korunsam da artık bende ufak tefek kaçamaklar peşindeyim. Gezmeyi, yeni mekanlar keşfetmeyi ve küçük gezilerden ilham almayı bende artık özledim.

wanderlustinthecity.jpg

Derken evde kitaplara bakarken

ben niye İstanbul

içinde gezmiyorum dedim.

Hem günübirlik neler yapabilirim diye hemde belki hafta sonu farklı bir mekan mı olsun diye düşünüyorum. Bununla beraber hayatıma biraz ‘renk’ katmak için İstanbul içinde biraz sergileri gezmeye karar verdim. Hazır müzeler ve galeriler açılmışken ve mümkün olduğu kadar önlemler alınmışken bende maskemi takıp gezmeye karar verdim.

Birde acaba bir kaç arkadaş veya ailecek ufak bir şehir dışı kaçamak yapsak mı diye düşünmüyor değilim. Tabikide Şubat tatili kalabalığından sonra - çok da riske girmenin bir anlamı yok bence. Bu sene Şubat ve Mart aylarında hem annemin hemde babamın önemli doğum günleri olduğu için acaba bir gece iki gün (mümkünse hafta arası) bir yerlere kaçsak mı diyorum. Benim derdim mümkün olduğu kadar İstanbul’dan çok uzak olmayan ve araba ile rahat gidip-gelebilecek bir yer olması. Üstelik biz ailecek araba yolculuğuna bayılırız - sonuçta 8 saatlik araba yolculuğunda sadece ‘haydi haydi izci’ şarkısını söyleyerek İstanbul’a döndüğümüzü bilirim.


It’s been nearly one year since the pandemic was recognized and we started to get into quarantines. As much as I’ve been careful and tried to be as responsible as possible I’m starting to get a little stir-crazy. I’ve missed going out, exploring new places and getting inspiration from the little new discoveries. So I’m looking to do daily explorations and maybe a small get-away from the city. Since most of the museums and art galleries have opened up and are utilizing every possible precaution I’ve decided to go on a “museum tour” and see a few of the new exhibitions.

İstanbul Modern: Şakir Eczacıbaşı

Arter: Alev Ebüzziya Siesbye

Pera Museum: Coffee Break

Yapı Kredi Culture & Art: Hagop Ayvaz

Pilevneli Gallery: Jan Fabre

Then, I’m thinking of going on a small road-trip with friends or family. Trying to avoid the semester break family vacations, I think a 2 day 1 night trip would be just perfect. I’m trying to find places that are within an easy reach by car. Also this year both my parents have milestone birthdays in February and March and since there won’t be major celebrations, maybe a small get away with just us might be special enough. Plus, we as a family love a good road trip.

Lake House İznik

Grandma’s Wonderland

Hotel Caeli

Previous
Previous

Fashion Month Begins

Next
Next

Valentine’s Day