2021’de neler istiyorum?

IMG_6978.jpg
Thank.png

Eh 2021’e girdik ve neredeyse iki hafta geçti bile! Biliyorum herkes bir ‘resolution’ peşinde ve tabii benimde bir iki isteğim var ama bence ‘resolution’ yerine ‘ne istiyorum’ demek daha doğru. Hatta ‘ne accomplish etmek istiyorum’ demek daha doğru olur. Hani kurumsal işte çalışırken senelik ‘goal’larını kurarken S.M.A.R.T. goal kurun derler ya - bende bundan esinlenerek kendim için ulaşılabilir ve yapabileceğim hedefler kurmak istiyorum. 

Bu özellikle düşünerek kendim için bir liste çıkardım - bakalım becerebilecek miyim?!

Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı ile başlamak istiyorum. Sonuçta sağlıklı bir kiloya gelebilmek için o kadar efor sarf ettim - hem boşa gitmesin hemde sağlıklı olmak güzelmiş gerçekten. Zaten mühim olan kendi derimizde iyi hissedip vücudumuzu sevmek. Onun için belirli bir rakama bağlı kalmaktansa hem bedenen hemde ruhsal olarak dengeli bir yaşam kurup muhafaza etmeye çalışıcam. Her ne kadar hafta sonu karantinalar ruhsal sağlık için çok iyi gelmesede ufak tefek mutluluklarla yetinmek lazım.

Bu da benim ikinci hedefim! Her gün olmasada genel olarak o küçük anların tadını çıkarmak. Biraz self-care birazda uplifting olması için eğlence yaratmak lazım sonuçta. Mesela bu eğlence katmak için (özellikle hafta sonu karantinalarda) annem için bir Paint-by-Numbers almıştım pandeminin başında onu doğum gününe yetiştirmek istiyorum. Fazla vaktim kalmadı doğrusunu söylemek gerekirse ama dert değil son anda daha iyi iş çıkaran bir insanım zaten.

Son olarak da daha sustainability’e yönelmek istiyorum. Her ne kadar hibrit araba kullanıp, plastik poşet kullanmasam da biraz daha farklı ürünler kullanarak daha çevre dostu olmaya çalışacağım. Mesela pazara gittiğimde file sebze/meyve torbaları, makyaj silerken yıkanabilir bambu ‘pamuk’ kullanmak gibi, streç film yerine balmumlu veya silikon kapaklar ve son olarak plastik buzdolabı torbası yerine silikondan yıkanabilir opsiyonlara geçmeyi planlıyorum. Belki çok büyük adımlar olmayabilir ama elimden geldiğince kendi ayak izimi minimalize etmek istiyorum. 

S.M.A.R.T oldu galiba - şimdi esas iş bunları tutturabilecek miyim?!


What do I want from 2021?

We’re already two weeks into 2021 and everyone I know is starting off setting “NY resolutions.” But instead of resolutions I’m asking myself what do I want to accomplish this year? You know how in a corporate office you have to set S.M.A.R.T goals, I thought I would utilize the acronym and set my own reachable and realistic goals for the year. So with that in mind I created a list - but the question now is will I be able to accomplish it?!

Starting off I would like to maintain a healthy and balanced lifestyle. I worked my butt off to lose and reach a healthy weight and I would hate to go back to the beginning - plus I’m really enjoying being healthy. To be honest though the most important thing is to be happy in our bodies. So rather than focus on a specific number I’m focusing on balancing a healthy lifestyle both physically and mentally. As much as weekend quarantines are not best for my mental health, I’m trying to focus on the little things.

And that's my second goal: enjoying the little moments! In the spirit of self-care and an uplifting mood I will focus on creating “fun” moments. For instance, I had started a Paint-by-Numbers at the beginning of the pandemic and I’m looking to use the weekend quarantines to finish it by the time mom’s birthday rolls around. Which isn’t that far off but then again I do my best work when crunched for time.

Last but not least I want to focus on being more sustainable. As much as I drive a hybrid and don’t use plastic grocery bags I would like to take additional steps to be more eco-friendly. I’m looking at mesh produce bags, washable bamboo makeup removing pads, beeswax food wrappings, and washable silicone food bags. I know that these aren’t huge steps but I would like to do my best to minimize my food print.

I think I managed the SMART thing but here’s to being able to accomplish it all.

Previous
Previous

‘Öz Şefkat’ o da neymiş?

Next
Next

Haydi bakalım 2021