Fun Spring Activities

Hazır artık resmi olarak Nisan ayına giriş yapınca sanki her gün farklı ve keyifli aktiviteler ortaya çıkıyor. Belki ben genel olarak heyecanlıyım ama biraz günlük rutinden çıkıp farklı bir şeyler yapmak için heyecanlanıyorum. Bunların kimisi kamp sandalyemi alıp sahilde piknik yapmakta olabilir, yoksa arkadaşlarla günübirlik bir gün organizasyonu da olabilir. Her ne kadar hava bugün gri ve soğuk olsada ben tüm pozitifliğim ile güzel günlere bakmayı tercih ediyorum. 

Öncelikle biraz sanatla başlayalım derim! Bu hafta Akaretler de Artweek var! Pazar günü, 10 Nisan’da sona eriyor ama bu hafta farklı galerilerden birbirinden etkileyici sanat görmek ve keşfetmek için ideal bir hafta. Ayrıca mimarisini en sevdiğim noktalardan birinde - Akaretler Sıraevler! Derken artık son günlerinde olan OyunBu sergisi 9 Nisan’da Arter’de sona eriyor ama yakalamak için hala bir kaç günümüz var! Birde Contemporary İstanbul Vakfı’nın 5 Mayıs’a kadar Cocoon’da olan Canan Tolon’nun mekansal bir enstalasyonu var görmeyi çok istediğim. Ayrıca çok yeni olmasada İstanbul Arkeoloji Müzesini ve bahçesini gezmek her zaman çok keyifli bir gün oluyor. Arada sırada biraz sergi ve müze gezmek insana hem ilham veriyor ve yeni bir enerji katıyor. Tabii birde sonrasında güzel bir mekana gidip biraz keyif yapmakta ayrı oluyor.

Derken işin birde sportif durumu var. Belki Mart ayından beri yada yeni yeni ‘aman forma girmeliyim’ diyen kişiler için farklı spor aktiviteleri denemenin tam vakti. Hem havalar güzelleştiği için insan daha motive oluyor (en azından ben daha motive oluyorum) hemde grup dersi vs almak isteyen arkadaş grupları için ideal. Mesela biz hep grup olarak yelken dersi alalım diyoruz. Ne de olsa 6-8 kişi tek bir grup oluyor, hem özel ders gibi olur hemde güzel ve farklı bir deneyim olur . Bu sene bir grup oluşturup bunu becerebilir miyiz emin değilim ama hiç belli olmaz - umutlu olmakta fayda var! Diyelim ki ‘ay hiç denizle uğraşamam’ diyorsan her zaman Polenezköy ve Belgrad Ormanındaki yürüyüş parkuları var! Hemde sonrasında güzel bir kahvaltı için güzel bir sebep oluyor. Ama yok ‘ben daha bireysel olmayı tercih ediyorum’ diyorsan da tenis oynamak veya öğrenmek için aslında tam ideal hava. Güneşin altında çok pişmeden gayet keyifli bir maç oynayabilirsin. Kulüplere üye olmasanda Kalamış ve Moda sahil yolunda Bedeliye’nin kiralanabilecek çok güzel kortları var. 

Tabii bu kadar yorulunca ve sahil yolundada olunca sonrasında güzel bir piknik veya dinlenmek için kamp sandalyeni çıkarıp keyif yapabilirsin. Yanında güzel (ve sağlıklı) piknik hazırlamak pekte zor değil - mesela biraz meyve, biraz meze tarzında yiyecekler, birazda içecek ve ta da! Hem spor sonrası dengeli bir beslenme türü hemde keyifli bir piknik konsepti hemen hazır olmuş oluyor, bir kaç ta arkadaş çağırdın mı - daha ne olsun!

Birde haydi hafta sonu günübirlik bir şeyler yapmak istiyorum diyenlerden sen… geçen sene Uçmakdere ye gittiğimden beri tekrar ziyaret etmek istediğim Barbaros Bağ Evi var. Bu sefer gidip güzel bir gün geçirmek isterim. Mesela mahsen turu ile başlayıp, güzel bir tadıma katılıp, öğle yemeğine kalıp, bağ gezisinden sonra biraz gölgede oturduktan sonra eve dönüş yoluna koyulmak gayet güzel olabilir. 

Bakalım hepsini yapabilecekmiyim veya daha farklı aktiviteler aklıma gelecek mi. Ama ne olursa olsun biraz baharın ve hayatın tadını çıkaracağımız bir Nisan olması dileğiyle!


Since we’re officially in April, there seems to be exciting things popping up all around. Maybe it’s the spring in my step (pun intended) but I’m really excited to do a myriad of things in the next few months. Some as basic as grabbing my camping chair and sitting on the grass for an easy evening or as exciting as organizing a day trip somewhere close by to enjoy with friends. Sure the weather is a bit grizzly today but I won’t let it slow me down.

First things first, let’s start with some art! This week is the Akaretler Artweek! It will last until Sunday, April 10th and it looks like it will be the perfect chance to view amazing artwork from a number of galleries, spread out on some of the prettiest buildings in Istanbul - Akaret Sıraevler. Then, even though it’s on its last few days, ThisPlay is another exhibition that I really want to see but it ends on April 9th in Arter. But let’s say we miss this (sadly), I’m really excited to see the locational installation by Canan Tolon at Cocoon, available to see until May 5th. Then there is always the İstanbul Archeology Museum and its lovely grounds to enjoy a beautiful day. Sure it may not be anything new, but it’s always a lovely day spent there. I may not do it consistently but I love going to museums and galleries, because they always inspire me, help breathe new life and new energy into me. Then to make it a whole day, it’s always a perfect chance to sit down somewhere close by and have some coffee or a meal and people watch. 

Since we covered cultural activities, it’s time to tackle physical activities. Maybe you have some friends who started to kick things into gear in March, or just now in a tizzy to get ‘summer ready’ but either way it’s the perfect time to maybe organize some group classes. We have been talking about getting a group sailing lesson for awhile now. Since the classes are about 6-8 people, it would be like a private class where we can not only learn how to sail but also have fun while doing it. Who knows whether this will be the year we finally manage to organize it, but there is always hope. But let’s say sailing isn’t your cup of tea, there is always going on walking/running activities in either Polenezköy or Belgrad. Both have amazing pathways and the different terrain helps you change up your gym regime. Or if you prefer training by yourself there is always tennis. It gets you out of the gym, but a perfect total body workout, it’s incredibly fun and now is the perfect weather before the heat of summer bogs you down. Since the municipalities have such great courts in both Kalamış & Moda you don’t have to be a member to play or learn to play tennis. 

Since you sweated off all the carbs of winter and you’re nearby the water it’s the perfect place to set out your camping chairs, call over a few friends and have a picnic mid-day, because why not?! It’s easy enough to prepare, a little fruit, a little mezze type food, some drinks and voila! This way it’s a healthy post-workout food, some much needed socialization with friends, and the perfect place to enjoy the sun and view of the Princess Islands. 

And for those looking to do a day trip over the weekend, there are so many places just a short drive from İstanbul that it's a bit hard to choose. But after going to Uçmakdere last year, I’ve been wanting to go back and organize a day trip to Barbaros Vineyards. Maybe start off with a winery tour, then move on to a quick wine tasting, followed by a tasting menu lunch, then to walk it off a tour of their grounds and then back onto tour car (because we really shouldn’t be driving ourselves back) to go back home. 

Now I don’t know if I’ll be able to do all of these activities, or discover other things to do in the next coming weeks but one thing I am certain of is that I want it to be an April where we get to enjoy the good weather and life as much as we can!

Previous
Previous

Earth Day 2022!

Next
Next

Transformation!