It’s Fall!

Sonunda resmi olarak sonbahara giriş yaptık! Bununla beraber ne kadar üzerime sıcak tutacak bir ceket ve ayaklarıma botlarmı geçirmek istiyorum anlatamam size. Belki Eylül ayı doğum günü ayım diye veya değişen mevsimlerin kendisine has farklı bir havası oluyor ama ben tam bu zamanları çok seviyorum. Hem havalar biraz (ve birden bire) soğuyor ve bununla beraber biraz alışveriş yapmak için hemde evde ufak tefek değişiklikler yapmak için ideal bir zaman oluyor. 

Mağazalar son birkaç haftadır zaten sonbahar-kış moduna geçmiş durumda. Bende her şeyi almamak için kendimi zor tutuyorum. Ama benimle şimdiden eve gelen ve gelmeyi bekleyen bir kaç parçayı sizlerle paylaşmak istedim.

Şimdi hazır havaya uygun giyindim, süslendim sıra artık ev içinde birkaç değişikliğe geldi. Kanepe, masa gibi büyük şeyler değiştirmiyorum, ama tüm evin havası aslında o ufak detaylar sayesinde şekil alıyor. Mesela kanepedeki ikat desenli kırlent kılıflarını biraz daha toprak renklerinde kadife kılıflar ile değiştiriyorum, sarı şönil battaniyemi kaldırıp yerine moher battaniyeyi seriyorum. O arada bir kaç şamdan ve küçük mumluklarımı çıkarıyorum. Eh birazda sonbahar renklerini evin içine taşımak için balkabağı ve yapraklar ile kitaplığı ve şömine üzerini süslüyorum (tam bir yılbaşı olmasada biraz o havayı vermeye çalışıyorum). Derken bir bakmışsın ki tüm evin havası değişmiş ve serinlemiş akşamlar tam evde keyif yapmalık bir hale gelmiş. 

Derken her sonbahar tüm evin muhteşem kokması için hazırladığım bir tarifim var: sizlerle hemen onu da paylaşmak isterim.

Ve voila! Ben sonbahar için hazır ve nazır şekilde tadını çıkarmayı bekliyorum. 


It’s officially fall! I can’t tell you why and how much I’m excited for jacket and boot weather. Maybe it’s because it’s my birthday month and that’s why I love it so much, or there is a unique energy about a changing season that’s exciting. But either way I’m really looking forward to adapting to the cooler weather with some new clothes, and small touches around my house to really get in the mood. 

There are amazing things out in the stores, and I’m showing incredible restraint in not filling my shopping cart with boots, coats, and sweaters (when let’s face it, it’s still a bit warm to wear). But I wanted to share with you some things that have already come home with me and some things that I’m keeping my eye on.

Now that I’m all dressed up for fall, there are the small touches that I’m doing around the house. Sure I’m not changing anything major around, but it’s the small touches that really transform the overall feeling of the house. It’s as easy as changing up a few pillow covers from ikat print to velvet in earthy tones, to switching up the bright yellow throw to a nice mohair one. Maybe breaking out the votives and adding a few pumpkins and fall foliage around the house. And before you know it, the whole space is perfectly cozy and just right for staying in & entertaining. 

Then there is my favorite recipe for making the house smell amazing and just like fall. 

And just like that I’m all ready for fall and definitely looking forward to what the coming months will bring in all of its foliage glory.

Previous
Previous

coffee coffee coffee

Next
Next

sonbahar geldi desek?