Spring Wardrobe

finally & hopefully

Her ne kadar bahar sezonunun sonuna yaklaşıyor olsakta, ve dışarısı remen bir kış havasında olsada artık şöyle güzel bir bahar günü yaşamak istiyorum - güneşin pırıl-pırıl olduğu, havanın tam ideal sıcaklıkta olduğu ve yemyeşil ağaçların altında yürürken favori bahar kıyafeti ile gezdiğimiz bir gün geçirmek istiyorum. Sonunda geçen hafta sıcak havalara kanıp dolabında kış-yaz dönüşümünü gerçekleştirdim: kışlık kazaklarımı ve paltolarımı kaldırıp, keten elbiselerimi ve ince bluzlarımı çıkarttım. Bu süreçte her şeyin üzerinden geçtim ve nelerim var, başka neler istiyorum ve esas nelere ihtiyacım var diye iyice baktım. Doğrusunu söylemek gerekirse herhangi bir mağaza girip, kendini kaptırıp herşeyi almak cazip geliyor (tabi etiketlere bakana kadar) ama nasılsa çoğumuz hep benzer kesimlere ve stillere yöneldiğimiz için bu sene biraz daha seçici olmaya karar verdim. 

Eşyalarımı didiklerken birazda aslında dolap temizlemek iyi geliyor -  neleri epeydir giymiyorum, neler iyi durumda, neler bağışlanabilir, neler geri dönüşüme gidebilir (her seferinde söylüyorum ama H&M’in geri dönüşüm programına bayılıyorum) ve neleri tadını çıkararak giyeceğim. Biraz buzdolabı temizlemek gibi - sonrasında insan kendini muhteşem ve hafiflemiş hissediyor - tavsiye ederim. Bende bu vesileyle hazır Bayramdayız - eskiden gibi biraz ‘Bayramlık’ niyetine dolabıma neler eklemeyı istiyorum diye sizlerle birkaç güzel öneri paylaşmak istedim. 


It feels a bit silly to be writing about spring styles and updating our closets when it still feels like winter outside but I’m hopeful that a perfect spring day with its shining sun, pleasantly warm weather and the lush green trees makes us want to wear our favorite spring outfit is just around the corner. This past week I finally switched out my winter sweaters for flowy dresses and light tops and while doing this I took stock of what I have, what I want and what I need. It’s so tempting to go into a store full of wonderful spring styles and want to buy the whole store, but let’s face it, we generally like to stick to the cuts and styles that we know work for us, so this year I’m trying a more restrained approach to spring shopping.

So while going through my stuff, I did a mini-purge: separated things to be donated, things that can get recycled (I love H&M’s recycling programme) and things that I want to keep. It’s a bit like cleaning out the fridge, you feel amazing afterwards! And so with that I realized that I need to update a few things as well as some things that I’ve had my eye on for a bit that I would really enjoy. So here are a few of the things I’m looking to add to my spring wardrobe!

Previous
Previous

Thank you Mom

Next
Next

Earth Day 2022!