Thanksgiving

Sizi bilemem ama Kasım ayı baya zor geçiyor benim için. Planda olmayan bir kaç rahatsızlıklar, günlük hayat sıkıntıları, patlamalar, depremler derken o çok severek beklediğim Thanksgiving kutlaması (biliyorum teknik olarak Türkiye’de kutlamıyoruz ama) bir gün kala yük gibi geliyor. Ama tam da Thanksgiving e uygun olacak şekilde elimden geldiğince hayatımdakilere minnettar olmaya çalışıyorum. Her ne kadar dünyanın çivisi çıkmış gibi hissetsemde sevdiklerim benimle oldukları için aslında ne kadar şanslı olduğumun farkına varıyorum. Bununla beraber yarına (resmi olarak Thanksgiving) odaklanmaya karar verdim: mutfaktan gelen o lezzetli kokular, fırında pişen muhteşem bir elmalı turta, şık bir masa kurmak ve ailemle beraber olmak. 

Dediğim gibi her ne kadar Türkiye’de Thanksgiving kutlamasakta, Amerika’dan gelen bir alışkanlık olarak ailecek düzenli olarak her sene kutluyoruz. Aslında insanı çok rahatlatan bir kutlama: bir aile yemeği organize edip planlamak, o menüyü son detayına kadar hazırlamak, ve sonunda hep beraber o sofraya oturmak (ve tabii bu arada tüm yemekler inşallah lezzetlidir diye düşünmek) insanın ruhuna iyi geliyor. 

Onun için umarım sizde bu hafta bana katılıp, biraz kendimize vakit ayırıp, biraz farkındalık uygulayıp hayatımızda iyi ki “şu” var diyelim. Biliyorum hayat zorken ve biz daha çoğunu isterken (bu konuda bir tek ben miyim bilemem ama) biraz vakit ayırıp hayatımıza dışarıdan bakmak çok kolay değil ama bunu yapınca aslında ne kadar şanslı bireyler olduğumuzu fark ediyoruz. Eğer vaktiniz varsa sizde yarın akşama bir güzel yemek ayarlayın ve sevdiklerinizi sofranıza davet edin. Çok süslü veya tam bir hindi menüsü olmasına gerek yok, mühim olan etrafınızda en iyi gününüzde sizinle beraber olup, en kötü gününüzde kafanızı dayayabileceğiniz insanların olması.

What if today, we were just grateful for everything?
— Charlie Brown - The Peanuts

It’s been a rough November. A lot of unplanned health issues, problems in daily life, natural & unnatural disasters and the holiday that I so look forward to somehow feels a bit like a burden the day before. But in the spirit of Thanksgiving (which I know we don’t celebrate here in Turkey) I’m trying to be grateful. That despite everything happening on a global and intimate scale I am lucky and fortunate to have the people I love around me. So with that I’m focusing on a day filled with apple pie, the wonderful smells coming from the kitchen, the excitement of setting a beautiful table and the joy of being with people that I love. 

Like I said, I know that while we don’t celebrate Thanksgiving here in Turkey, it’s the one holiday from living in the US that I don’t skip since moving back. There is something comforting about the planning of a family dinner, the time it takes to cook the said dinner, and finally sitting down at the table (& hoping everything turned out delicious). 

I hope you join me this week in taking some time and try to practice mindfulness and find what we’re all grateful for. It feels a bit difficult when things are hard and when we all want so much more out of life (or is it just me), but when we do take the time and reflect, there is so much to be thankful for. So if you have the time, plan an impromptu dinner for tomorrow night (officially Thanksgiving) and gather those who you want to be with. It doesn’t have to be fancy or a fully cooked Turkey dinner - the important thing is to surround yourself with people who you want to spend your best days with and those who will be at your side on your worst.

Previous
Previous

I’m back!

Next
Next

feeling a bit stuck?